Arrangemang

Här kan ni läsa mer om vad JONK! arrangerat hittills. För en presentation av medverkande artister, se nedanstående länkar.

Jönköpingsfesten

Sista minuten-resan

Luftakrobatik av och med Jailton Carneiro och Elin Lütke Brasilien/Sverige Jönköpingsfesten är en femårig stadsfest som fokuserat på idrott och musik men som gärna vill ha mer av annan scenkonst och kultur. Den drar stora mängder människor från både Jönköping och regionen.

Först ut använde JONK! luftscener. Under vår kick-off på Jönköpingsfesten i augusti 2014, byggde vi en ramp på Stora hotellets tak samt förankrade en luftballong i träd i Rådhusparken. Under bägge uppträdde fantastiska luftakrobater som drog stora publikgrupper i alla åldrar.

Cirkusartist Jailton Carneiro

KulturDagNatt och IndustriNatt

Föreställning, konsert med film och workshop

I september 2014 medverkade JONK! i IndustriNatt och KulturDagNatt där alla åldrar finns representerade både på scener och i publiken. Murakamification är en parkour-föreställning där dansare drog med sig publikskaror på gatorna i Jönköping och stoppade upp trafiken. Barnen följde springande efter artisterna genom parker och husgränder.

På Jönköpings första IndustriNatt i Munksjöområdets industrilokaler, spelade finska electropunkbandet Cleaning Women samtidigt som de visade stumfilmen Queen of Mars.

Följande dag deltog en grupp barn mellan 9–12 år i workshops i parkour med de holländska dansarna och amerikanske koreografen som uppträtt dagen innan i Murakamification.

Erik Kaiel och dansföreställningen Murikamification
Musikerna Cleaning women

Småfolkets söndag

The amazing Antero eller 1 1/2 med Frida Odden Brinkmann, Norge

I oktober ingick JONK! i Småfolkets söndag med en norsk jonglör/dockmakerska och hennes föreställning: 1 1/2 – The Amazing Antero där hon går dubbelvikt och agerar mot dockan som sitter fast på hennes rygg. Barn och vuxna hade olika referensramar och skrattade på vitt skilda ställen.

Nycirkusartisten Frida Odden Brinkmann

Samarbete med Dansnät Jönköping

Workshop, föreställning och samtal

Your Majesties med Deutinger & Navaridas, Spanien/Österrike

I november presenterade vi österrikiska/spanska performance- och dansföreställningen Your Majesties i samarbete med Dansnät Jönköping. En intelligent, tänkvärd och underhållande dansmonolog där hela Barack Obamas Nobelpristal gestaltas.

Navaridas & Deutinger med dans/performance-projektet Your majesties

Kontakt

Har du några frågor så kan du nå oss på: jonk@jonkopingskommun.se.

Följ oss!

Vi finns på Twitter & Instagram.

Samarbetspartners

Jönköpings Kommun SMOT_neg_cmyk RJL Elite Hotell